Köpvillkor

Generell information

Onlinekids

CVR nr. 31767989
Greve Main 23
DK-2670 Greve
Danmark

Administration: administration@onlinekids.com
Reklamation: customerservice@onlinekids.com
Kundservice: kontakt@onlinekids.se

Telefonnummer: 08 446 850 55


Betalning

På Onlinekids kan du betala med:
VISA, Vipps, JCB, Mastercard, Mastercard Debit, American Express, Klarna och Pay Pal

Det är avgiftsfritt att använda betalkort på Onlinekids

Beloppet debiteras först från ditt kort när varorna skickas från Onlinekids lager. Ett belopp som är större än vad du har godkänt vid köpet kan aldrig debiteras.

 

Leverans

När skickas min beställning?
Vi erbjuder snabb leverans i alla europeiska länder. Vi strävar efter att skicka alla beställningar inom en arbetsdag. Om leveransen är längre än vanligt pga. varans placering i fjärrlager kan du se det på den specifika produkten och det kommer därför alltid att vara synligt innan köp. Alla produkter i samma beställning levereras tillsammans och det innebär att om det finns en förlängd leveranstid på en produkt, så skickas hela beställningen så snart den sista varan anländer till vårt lager. 

Leveringsformer
Leveransalternativen beror på storleken och vikten på de produkter du har beställt. Vi har visat de övergripande alternativen nedan och du kan alltid hitta dina specifika fraktalternativ, kostnader och leveranstider innan du slutför ditt köp. Du är alltid välkommen att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

-          Frakten kostar 79 kr för köp under 999 kr. Över 999 kr bjuder vi på frakten.

-          Vi tilbyder desværre ikke at sende varer som godstransport i Sverige, og tager forbehold for forkert registrerede varer i dette henseende.

Leverans sker med UPS. Leveranstiden är 1–3 dagar.

 

Oavhämtade paket, felaktigt angiven adress eller paket som av annan anledning, orsakad av kunden, inte kan levereras, kommer att resultera i en avgift på 249 kr. 
 

Kan jag ändra min leveransadress?
Om du vill ändra leveransadress, vänligen kontakta vår kundtjänst så snart som möjligt. För att hålla våra snabba leveranstider kommer din beställning att behandlas så snart den är placerad i vårt system. Därför kan vi inte garantera att vi kan göra ändringen.
 

Vad händer om min order är försenad?
Om en oväntad fördröjning inträffar kommer vi att kontakta dig. Du har naturligtvis rätt att annullera din beställning om du inte är nöjd med den nya leveranstiden. Om du vill annullera din beställning debiterar vi naturligtvis inte betalningen för din beställning.
 

Var är mitt paket?
När din beställning skickas från vårt lager skickar vi ett e-postmeddelande. Om du klickar på länken i e-postmeddelandet kommer du att kunna se hur långt paketet har nått.
 

Vad händer om jag inte har fått min beställning?
Om du inte har fått din beställning inom den förväntade tidsramen, vänligen kontakta vår kundtjänst så att vi kan hjälpa dig. Observera att ett paket som saknas måste rapporteras till oss inom 30 dagar efter förväntat mottagande.Returnering och byte

Oroa dig inte - vi vet hur det är... De saker du köpte är inte bara du trots allt, storleken passar inte helt eller något helt annat. Och det är helt fint. Vi har gjort det väldigt enkelt för dig att returnera till oss - även om vi naturligtvis helst vill att du ska behålla dem och älska dem för alltid.
 

Vi erbjuder en 365-dagars returperiod från den dag du mottar din beställning.

VIKTIGT: Om du får en skadad produkt, gör en reklamation och vänta på vårt svar innan du gör mer. Kontrollera eventuellt vårt avsnitt 'Reklamation' för mer information. Om själva försändelsen är skadad och därmed har skadat själva produkten, kontakta vår kundtjänst på kontakt@onlinekids.se så snart som möjligt.

Vi erbjuder en 14-dagars ångerrätt. Hitta mer information om detta i vårt avsnitt 'Ångerrätt'.
 

Om du begär återbetalning inom ovanstående tidsram men du inte kan returnera produkten till oss av någon anledning, vänligen kontakta oss. I det här fallet görs återbetalning efter vårt gottfinnande.Hur returnerar jag en oönskad produkt till Onlinekids?
För att returnera en oönskad produkt ska du upprätta din returnering på vår webbplats. Det gör du så här:

1)       Gå till Onlinekids.se och hitta ‘Upprätta returnering’ i menyn.

2)       Logga in genom att använda ditt ordernummer och den e-post du använde då du beställde.

3)       Välj de(n) produkt(er) du önskar att returnera och ange orsaken till att du önskar att returnera.

4)       Returnera produkten till oss genom att använda den retursedel som var bifogad i det ursprungliga paketet från oss. Om du har tappat din sedel, har du möjlighet att skriva ut en ny.

När din returnering har upprättats och varan har mottagits av oss kommer vi att återbetala pengarna inom tio arbetsdagar. Alla produkter granskas i förhållande till vår policy om ursprungstillstånd och rimlig användning.

Du ska returnera varan till oss utan ytterligare dröjsmål och senast 14 dagar efter att du upprättat din returnering. Du bär de direkta kostnaderna för att returnera produkten. Vid returnering är du ansvarig för att förpacka produkten på ett ansvarsfullt sätt. Du ansvarar för produkterna tills de levereras till vårt lager.

Så snart vi har behandlat dina returneringar kommer vi att skicka ett e-postmeddelande till dig.

 

Så returnerar du en oönskad produkt
Alla returnerade produkter måste packas försvarligt så att produktens originalförpackning inte skadas. Montera inte möbler eftersom det kan orsaka betydande försämring av värdet.

VIKTIGT! Du har det juridiska ansvaret för att ditt paket returneras till oss. Notera paket-ID och be om leveranskvitto när du lämnar paketet till speditören.

Rätten att returnera eller byta ut en produkt gäller inte varor med brutna förseglingar eller där etiketter eller märken inte längre är fästa vid produkten.
Rätten att returnera eller byta ut en produkt är av hälso- eller hygienskäl inte tillämplig på vissa produkter, såsom vårdprodukter. Av säkerhetsskäl kan du inte returnera barnvagnar eller bilbarnstolar om de har monterats.

Kontakta vänligen vår kundtjänst om du har frågor.Hur byter jag till en annan storlek?
För att byta till en annan storlek ska du upprätta ditt byte online. Det gör du så här:

1)       Gå in på Onlinekids.se och hitta ‘Upprätta din returnering’ i menyn.

2)       Logga in genom att använda ditt ordernummer och den e-post du använde då du beställde.

3)       Välj de produkter som ska bytas och notera vilken storlek du önskar att byta till.

4)       Returnera produkten till oss genom att använda den retursedel som var bifogad i det ursprungliga paketet från oss. Om du har tappat din sedel, har du möjlighet att skriva ut en ny.

När detta är gjort, returnera produkten enligt beskrivningen nedan. Vi skickar den nya storleken så snart vi har mottagit ditt paket på vårt lager.

Du ska returnera varan till oss utan ytterligare dröjsmål och senast 14 dagar efter att du upprättat din returnering. Du bär de direkta kostnaderna för att returnera produkten. Vid returnering är du ansvarig för att förpacka produkten på ett ansvarsfullt sätt. Du ansvarar för produkterna tills de levereras till vårt lager. Vi bär kostnaden för att skicka den nya storleken till dig.

När din returnering har upprättats och varan har mottagits av oss kommer vi att återbetala dig inom tio arbetsdagar. Alla produkter granskas i förhållande till vår policy om ursprungstillstånd och rimlig användning. Se vårt avsnitt "Returnering och byte" för mer information.

 

Så skickar du en produkt till byte
Alla bytta produkter måste packas försvarligt så att produktens originalförpackning inte skadas.

VIKTIGT! Du har det juridiska ansvaret för att ditt paket returneras till oss. Notera paket-ID och be om leveranskvitto när du lämnar paketet till speditören.

Alla produkter granskas i förhållande till vår policy om ursprungstillstånd och rimlig användning. Se vårt avsnitt "Returnering och byte" för mer information.

Kontakta vänligen vår kundtjänst om du har frågor.Kan jag returnera en produkt som köpts till ett reducerat pris?
Du har alltid möjlighet att returnera en produkt som köpts från Onlinekids. Om produkten har bidragit till en rabatt (till exempel (och inte begränsad till) kampanjer där en rabatt kan erhållas till ett specifikt minimibelopp, kommer du inte att kunna behålla din rabatt om du faller under kampanjens lägsta belopp.Kan jag returnera vårdprodukter eller produkter med utgånget utgångsdatum?
Du bör alltid kontrollera produktinformationen för detaljer om huruvida en produkt kan returneras. Tyvärr kan vissa vårdprodukter inte returneras av hygieniska skäl. Tyvärr kan vi inte returnera produkter med utgånget utgångsdatum.Har ni mottagit det jag returnerat till er?
Det tar normalt upp till tio arbetsdagar innan paketet levereras till, och behandlas på, vårt lager. Alla produkter granskas i förhållande till vår policy om ursprungstillstånd och rimlig användning. Se vårt avsnitt "Returnering och byte" för mer information

Vi skickar ett e-postmeddelande så snart vi har behandlat din returnering.


 

Återbetalning


Hur lång tid tar det innan jag får tillbaka pengarna?
Så snart din returnering har behandlats och godkänts på vårt lager, kommer dina pengar att återbetalas med det betalningsmedel du använde när du beställde. Det kan ta upp till fem arbetsdagar för vårt lager att behandla och godkänna din returnering efter ankomst till lagret. Alla produkter granskas i förhållande till vår policy om ursprungstillstånd och rimlig användning. Se vårt avsnitt "Returnering och byte" för mer information.

Om du inte har fått ett bekräftelsemail från oss angående din returnering inom tio arbetsdagar efter att du skickat paketet, rekommenderar vi att du kontrollerar sändningen på speditörens webbplats innan du kontaktar oss.

Om du har fått ett bekräftelsemail från Onlinekids angående din returnering kommer du att få din återbetalning inom kort tid. Det tar vanligtvis upp till 3 till 5 arbetsdagar innan pengarna syns på ditt konto.

Vi skickar ett bekräftelsemail så snart vi har slutfört din återbetalning.

OBSERVERA: Under semestertider eller perioder med särskild trafik kan behandlingstiden överstiga 5 arbetsdagar.Vad återbetalas?
Om du gör anspråk på din ångerrätt får du tillbaka hela ordervärdet. Om du har valt en form av frakt som är dyrare än den billigaste frakten vi erbjuder, kommer vi att återbetala dig för den billigaste fraktformen.

Om du returnerar en oönskad produkt återbetalar vi priset på produkten. Du bär kostnaden för returfrakt.

Du ska returnera varan till oss utan ytterligare dröjsmål och senast 14 dagar efter att du upprättat din returnering. Du bär de direkta kostnaderna för att returnera produkten. Vid returnering är du ansvarig för att förpacka produkten på ett ansvarsfullt sätt. Du ansvarar för produkterna tills de levereras till vårt lager.Hur mottar jag min återbetalning?
Det tar normalt upp till tio arbetsdagar innan ditt paket har levererats till, och behandlats på vårt lager. Alla produkter granskas i förhållande till vår policy om ursprungstillstånd och rimlig användning. Se vårt avsnitt "Returnering och byte" för mer information.

När din returnering har godkänts av vår returavdelning återbetalar vi pengarna med samma betalningsmetod som du använde när du beställde. Det tar normalt upp till fem arbetsdagar innan pengarna syns på ditt konto.Kan jag få en återbetalning om prisen harr fallit sedan jag beställde?
Som en online webbshop förändras våra priser på grund av trender, lager och kundernas efterfrågan. Vi har därför inte möjlighet att erbjuda återbetalning i händelse av prisfall.Vad gör jag om min återbetalning är fel?
Vi beklagar så mycket om vi har gjort ett misstag med din återbetalning!

Om så är fallet, vänligen kontakta vår kundtjänst på kontakt@onlinekids.se så att vi kan rätta till felet så snart som möjligt. Vänligen ange ditt beställningsnummer och andra relevanta detaljer relaterade till återbetalningen när du kontaktar oss.

Innan du kontaktar oss, ber vi dig kontrollera ett par småsaker som kan påverka det belopp du ska ha återbetalt:

-             Leveranskostnader ersätts endast när du gör anspråk på din ångerrätt på hela din beställning inom 14 dagar efter mottagandet, eller om det finns ett klagomål och detta gäller hela beställningen.

-            Om du har fått en rabatt när du gjorde beställningen, och denna inte längre är giltig (eftersom du till exempel faller under minsta köpgräns) dras rabatten från din återbetalning.
Ångerrätt

Oroa dig inte - vi vet hur det är... De saker du köpte är inte bara du trots allt, storleken passar inte helt eller något helt annat. Och det är helt fint.
Vi har gjort det väldigt enkelt för dig att returnera till oss - även om vi naturligtvis helst vill att du ska behålla dem och älska dem för alltid :)Vilken är din ångerrätt?
Hos Onlinekids erbjuder vi 14 dagars ångerrätt. Din ångerrätt upphör 14 dagar efter dagen du:

-          Mottar dina varor eller
-          Mottar den/de sista varorna, om vi har avtalat att dela din order i mer än ett paket.

Ångerrätten gäller endast när den tillämpas på hela din beställning.Hur använder du din ångerrätt?
Meddela oss att du vill utöva din ångerrätt inom 14 dagar efter mottagandet av din beställning. Skicka informationen till kontakt@onlinekids.se och gör det tydligt att du vill använda din ångerrätt. Tyvärr är det inte möjligt att vägra mottagande av beställningen i samband med användning av ångerrätt.

När du använder in din ångerrätt och skickar tillbaka beställningen till oss, bär du kostnaden för återförsändelsen. Du har rätt till full återbetalning för alla produkter på din beställning och kostnaden för den billigaste frakten vi erbjuder. Om du har valt en speciell leveransmetod återbetalar vi bara det belopp som motsvarar den billigaste frakten.Får jag prova produkten innan jag använder min ångerrätt?
Vi ska kunna sälja produkten igen. Därför ska produkten se ut som ny när du skickar tillbaka den.
Du kan därför prova ditt köp, men inte ta det i bruk. Du kan packa upp leksaker och undersöka dem, men låt inte ditt barn leka med dem. Vi rekommenderar inte att du monterar möbler, eftersom de förlorar betydande värde som ett resultat.

Om produkten är skadad eller har användarmärken när du skickar tillbaka den till oss förlorar du inte din ångerrätt. Du kan dock behöva betala en del av produktpriset, motsvarande förlorat värde.

Om produkten har tappat allt värde kan vi tyvärr inte erbjuda återbetalning.

Onlinekids utvärderar alla produkter vid returnering. Om du inte håller med vår bedömning, se avsnittet "Rätten att klaga"
 
VIKTIGT: Oavhämtade paket, felaktigt angiven adress eller paket som av annan anledning, orsakad av kunden, inte kan levereras, kommer att resultera i en avgift på 249 kr. Om dina varor levereras som gods- eller palleveranser avgörs det per paket, beroende på varans storlek och mängd.
Om det är något fel på varan (Reklamation)Hur reklamerar jag en produkt?
Ibland uppfyller en produkt inte de förväntningar du har på den. I det här fallet hjälper vi naturligtvis till att göra en reklamation. När du handlar hos Onlinekids har du 24 månader på dig att klaga.

Reklamationen ska göras inom en rimlig tidsram efter att du har upptäckt defekten på produkten. Din reklamation sker i rätt tid om du reklamerar inom två månader efter att felet upptäckts.

Det är naturligtvis ett krav att klagomålet är motiverat och att bristen inte har uppstått till följd av felaktig användning av produkten eller direkt skadligt beteende.

Beroende på vad problemet är erbjuder vi att reparera produkten, byta ut den mot en ny eller ge dig pengarna tillbaka helt eller delvis.

Följ stegen nedan och fyll i din reklamation med rätt information - då kan vi hjälpa dig snabbare.Reklamation på en barnvagn
Vi gör vårt bästa för att behandla ditt ärende så snart som möjligt. För att behandla din reklamation behöver vi följande från dig:

-          Skicka din reklamation till vår Kundtjänst online via formuläret på vår hemsida.

-          Inkludera ditt ordernummer

-          Beskriv defekten på produkten

-          Bifoga alltid ett par billeder / video så vi kan se vad problemet är. Vi behöver, som minimum, en bild taget nära felet, samt en på avstånd, så vi kan se var på vagnen problemet har uppstått.

-          Bifoga vagnens serienummer.

Vår kundtjänst kommer att skicka ett bekräftelsemeddelande till dig när vi har mottagit din reklamation. Notera vänligen att vi måste vänta på tillverkarens svar innan vi kan vända tillbaka till dig med en lösning på problemet.Reklamation på alla produkter (förutom barnvagnar)
Vi gör vårt bästa för att behandla ditt ärende så snart som möjligt. För att behandla din reklamation behöver vi följande från dig:

-          Skicka din reklamation till vår Kundtjänst online via formuläret på vår hemsida.

-          Inkludera ditt ordernummer

-          Beskriv defekten på produkten

-          Bifoga alltid ett par billeder / video så vi kan se vad problemet är. Vi behöver, som minimum, en bild taget nära felet, samt en på avstånd, så vi kan se var på produkten problemet har uppstått.

Vår kundtjänst kommer att skicka ett bekräftelsemeddelande till dig när vi har mottagit din reklamation. Notera vänligen att vi måste vänta på tillverkarens svar innan vi kan vända tillbaka till dig med en lösning på problemet.När ska jag göra min reklamation?
Du måste göra din reklamation inom "rimlig tid" efter att du har upptäckt felet / defekten. Din reklamation kommer alltid att vara i tid om den görs inom två månader.Återbetalar ni frakten vid en reklamation?
Ja, om din reklamation är motiverat kommer vi att ersätta dina fraktkostnader i samband med returförsändelsen. Kostnaden måste vara rimlig och måste accepteras av vår kundtjänst innan varan returneras till oss.

Kontakta vår kundtjänst om du är osäker.

 


Andra problem med din order?


Jag har mottagit ett felrelaterat problem.
Vi är väldigt ledsna över att höra det, och vi hjälper mycket gärna med att ta hand om problemet.

-          Skicka din reklamation till vår Kundtjänst online via formuläret på vår hemsida.

-          Inkludera ditt ordernummer

-          Beskriv defekten på produkten

-          Bifoga alltid ett par billeder / video så vi kan se vad problemet är. Vi behöver, som minimum, en bild taget nära felet, samt en på avstånd, så vi kan se var på produkten problemet har uppstått.

Vänta på vårt svar innan du gör mer.

 

Jag saknar en produkt.
Det är vi väldigt ledsna över att höra.

Om du saknar en produkt, vänligen kontakta oss inom 14 dagar efter mottagandet av din beställning. Vi kommer att göra vårt bästa för att hjälpa dig.

 

Kan jag annullera min beställning när den är gjord?
Om du vill annullera din beställning, vänligen kontakta vår kundtjänst så snart som möjligt på 08 446 850 55 (vardagar mellan 9–16). För att bibehålla våra snabba leveranstider kommer din beställning att behandlas så snart den har införts i systemet och det är därför nödvändigt att arbeta snabbt om vi ska hinna annullera den.

 

Jag har annullerat min beställning – när får jag tillbaka mina pengar?
Om du har annullerat en beställning debiterar vi inte pengarna för beställningen. Vi debiterar pengarna först när beställningen lämnar vårt lager.
Beroende på vilken betalningsmetod du använde när du slutförde köpet kan det ta lite tid innan pengarna blir tillgängliga på ditt konto. Vi friger alltid pengarna så snart ordern annulleras:

-          Använde du VISA, Vipps och Klarna: Pengarna dras först från ditt konto när beställningen skickas. Om beställningen annulleras innan dess lämnar pengarna inte ditt konto.

-          Använde du MasterCard, MasterCard Debit, American Express, Pay Pal, VISA Electron eller PayPal kommer din betalningsleverantör att reservera pengarna åt oss när du slutför ordern. Det kan därför ta upp till tio arbetsdagar innan du kan se pengarna på ditt konto igen. Tyvärr har vi inte möjlighet att påskynda processen.

Om dina pengar fortfarande inte är tillgängliga efter tio arbetsdagar ber vi dig att kontakta din bank.

 


Dina personuppgifter


Så använder vi dina personuppgifter
För att du ska kunna ingå ett avtal med oss på Onlinekids behöver vi följande information:

Namn
Adress
Telefonnummer
E-postadress

Vi registrerar din personliga information i syfte att kunna leverera artikeln till dig. Den personliga informationen registreras hos Onlinekids och lagras i fem år, varefter informationen raderas.

När personlig information samlas in via vår webbplats, ser vi till att den alltid görs genom att ge ditt uttryckliga samtycke, så att du får information om exakt vilken information som samlas in och varför.

Direktören och IT-chefen för Onlinekids har tillgång till den information som registreras om dig.

Datahanteraren på Onlinekids är Nickolass Urup-Madsen.

 

Så behandlar och lagrar vi dina uppgifter

-          Vi lagrar inte kundinformation krypterat.

-          Vi överför inte krypterad kundinformation.

-          Information som skickas till Onlinekids överförs inte eller säljs på något sätt till tredje part, och vi registrerar ingen personlig känslig information.
 

Som registrerad hos Onlinekids har du alltid rätt att invända mot registreringen. Du har också rätt till insikt i vilken information som registreras om dig. Du har dessa rättigheter enligt personuppgiftslagen och förfrågningar i detta sammanhang riktas till Onlinekids via e-post administration@onlinekids.com.


 

Rätt att klaga

Om du vill klaga på ditt köp, kontakta kontakt@onlinekids.se. Om vi inte lyckas hitta en lösning kan du lämna in ett klagomål till berörda styrelser i området, förutsatt att villkoren för detta är uppfyllda.


Om du inte är nöjd med vår hantering av ditt ärende är du välkommen att kontakta din lokala konsumentrådgivare eller General Complaints Board (ARN). Vi följer alltid ARNs rekommendationer.


Slutligen finns det en möjlighet att klaga på online tvistlösning som finns här: http://ec.europa.eu/consumers/odr/